torstai 26. toukokuuta 2016

Naisten suhtautuminen pikkariharrastukseen

Tuli tässä eräs päivä lueskeltua Suomi24:stä muutamia ketjuja, joissa naiset keskustelivat pikkariharrastajista. Mielipiteet olivat ERITTÄIN jyrkkiä, noin kahden-kolmensadan viestin joukkoon mahtui ehkäpä kaksi kommenttia, jotka olivat positiivissävytteisiä tai neutraaleja. Eräässä aloituksessa naimisissa oleva nainen oli löytänyt miehensä tavaroiden joukosta minigrip -pussissa olevat käytetyt pikkarit, jotka eivät siis tietenkään olleet hänen, vaan joltain toiselta, nuoremmalta naiselta tilatut. Nainen oli silminnähden kauhistunut ja mietti jo eroa. Kommentoijat pudistelivat päätään pikkareille, päivittelivät kuinka sairasta ja iljettävää tuollainen on, miten mies kehtaa tehdä jotakin niin kamalaa, tuollainenhan on pettämistä mainitsi muutama naishenkilö, jotkut leimasivat pervoksi ja ties miksi muuksi. Pikkareiden käyttäjiä kommentoitiin halvoiksi naisiksi vailla itsekunnioitusta. 

Näiden keskustelujen lukeminen herätti minussa paljon ajatuksia ja totaalista hämmennystä. Käyn niitä tässä vähän läpi.

Miksi nimenomaan naiset ovat niin vihamielisiä? Miehiä keskustelussa ei juuri näkynyt, mutta tiedän että suurin osa miehistä ei tuollaisesta hätkähtäisi ollenkaan. Mikä siis saa juuri naiset kauhistumaan ja reagoimaan noin vahvasti? Miksi aihe on niin tabu? Päällisin syy on varmaankin se, että pikkarit ovat käytetyt. Miehet käyttävät niitä seksuaalisten halujensa tyydyttämiseen, fantasian toteuttamiseen tai ihan vain keräilyyn. Naisten on vaikea käsittää, miksi "likaiset" pikkarit kiihottavat jotakuta. Osasyynä voi olla että he ovat itse naisia eikä heitä kiihota omat saati toisten naisten käytetyt pikkarit. Vahvimpana syynä pidän itse kumminkin sitä, että naisia häiritsee kun kumppani on tilannut täysin vieraalta, tuntemattomalta naiselta kyseiset pikkarit. He kokevat sen uhkana ja kolauksena itsetunnolle. Luulen että monelle naiselle tulee tuossa tilanteessa ajatuksia "enkö minä riitä", "mikä minussa on vikana", "onko harrastamamme seksi huonoa" tai "olenko tehnyt jotain väärin kun mieheni päätyy tekemään tällaista". Nämä ajatukset sitten helposti eskaloituvat kammotuksen, iljetyksen, surun tai jopa vihan tunteiksi. Syynä on yksinkertaisesti se, että naisilla ei ole tarpeeksi informaatiota asiasta. Heiltä puuttuu tarpeellinen ymmärrys ja turhia, haitallisia johtopäätöksiä tehdään liian nopeasti.

Osa miehistä jotka tilaavat pikkareita ovat parisuhteessa, naimisisssa tai perheellisiä. Pikkareita tilataan salassa jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseen. Niitä säilytetään kumppanilta piilossa. Kumppanille ei ehkä ole kehdattu kertoa torjunnan pelossa. Tällainen saattaa aiheuttaa miehelle häpeän tunnetta, mikä ei missään nimessä ole oikein.

Olen monessa haastattelussa sekä kirjoituksessa todennut tämän, mutta totean vielä uudestaan; pikkariharrastuksessa ei ole mitään hävettävää. Vaikka se ei välttämättä ole kovin yleistä Suomessa (silti tosin yleisempää kuin uskoisi!), ei se tee siitä millään tavalla epänormaalia. Pikkareiden tilaajat eivät ole sairaita, pervoja eivätkä iljettäviä. He ovat täysin normaaleja ihmisiä, samanlaisia kuin ennen harrastuksen aloittamistakin. Mitä se sitten oikein on? Kyse on oman seksuaalisuutensa tuomisesta esille, omien henkilökohtaisten fantasioiden toteuttamisesta, fetissistä, puhtaasta uteliaisuudesta ja kokeilunhalusta tai ihan pelkästään harrastuksesta. Edellä mainitut asiat ovat ihmiseen kuuluvia ominaisuuksia joita meillä jokaisella on. Joku nauttii tai saa seksuaalista mielihyvää roolileikeistä, toinen pepulle piiskauksesta, kolmas seksilelujen käyttämisestä, neljäs alistamisesta ja viides käytetyistä pikkareista. Se kuuluu aivan samaan kastiin eikä eroa millään tapaa esimerkiksi univormufetissistä. Omaa seksuaalisuutta pyritään yleensä toteuttamaan läpi elämän, ja vanhetessa se usein kehittyy, saaden uusia muotoja ja mielenkiinnon kohteita. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Omasta seksuaalisuudestaan kuuluu nauttia sillä se on hyvin iso luontainen osa lähes meitä jokaista. Olemme kaikki erilaisia, pidämme ja kiihotumme eri asioista. Yleinen mottoni onkin seuraava: Kaikki on hyväksyttävää niin kauan, kun mitään ei tehdä vastoin toisen tahtoa tai ilman toisen suostumusta, ketään ei oikeasti vahingoiteta, kaikessa toimitaan täydessä yhteisymmärryksessä sekä lakia nuodatetaan. Tämä ymmärrys näyttää puuttuvan monilta naisilta.

Parisuhteessa tällaisten ongelmien ja väärinkäsitysten välttämiseksi, suosittelen seuraavia asioita:


  • Keskustele fetissistäsi kumppanisi kanssa. Älä piilottele sitä äläkä missään nimessä häpeä seksuaalisuuttasi. Ota asia rauhallisesti esille rennossa ilmapiirissä ja tilanteessa, jossa teillä molemmilla on aikaa puhua asiasta läpikotaisin. Pikainen maininta ja sen jälkeen hiljentyminen jätää naisen yksin pohdiskelemaan ja pahimmassa tapauksessa tekemään vääriä johtopäätöksiä. Kerro rehellisesti mitä harrastukseesi kuuluu, mistä kiihotut ja miksi sekä miten homma käytännössä toimii. Jos fetissi on sinulle erityisen merkityksellinen etkä halua siitä luopua, muista ehdottomasti kertoa kumppanillesi että fetissi on sinulle tärkeä osa sinua sekä tapa ilmaista seksuaalisuuttasi.
  • Keskustelun lisäksi voit etsiä netistä mahdollisimman informatiivisia ihmisen seksuaalisuutta ja fetissejä käsitteleviä artikkeleita. Kun olet löytänyt sopivat, jotka pohjustavat ja selittävät miksi ihmisellä on erilaisia fetissejä, anna ne kumppanillesi luettavaksi. Tällöin hän varmasti ymmärtää, että kyse on täysin luonnollisesta asiasta eikä se ole mitenkään poikkeavaa. Jos löydät pikkariharrastusta käsitteleviä artikkeleita, joissa selitetään ja selvennetään asiaa, käytä myös ihmeessä niitä. 
  • Erittäin tärkeänä asiana, kerro kumppanillesi rehellisesti miksi tilaat pikkareita. Kerro että harrastuksesi ei johdu mitenkään puolisostasi. Tee selväksi että kumppanisi on sinulle tärkeä ja välität hänestä edelleen aivan samalla tavalla kuin ennen harrastustasikin, jotta naiselta voidaan karsia turhat luulot pois siitä että pikkarifetissi olisi haitallista tai uhka parisuhteelle. Varmista että hän tietää tunteesi häntä kohtaan. Näin naiselle tulee tuvallisempi, luottavaisempi olo ja hänen on paljon helpompi tutustua fetissiisi sekä ymmärtää sitä.
  • Ota kumppanisi fetissiisi mukaan! Kerro, että haluaisit myös hänen ihanat käytetyt pikkarinsa (tai ainoastaan hänen, jos et tarvitse pikkareita muilta) ja että se olisi sinusta erittäin seksikästä. Jos kumppanisi on suostuvainen tai ehkä jopa innostuu asiasta, on tilanne paras mahdollinen. Ehdota että hän voisi vaikka suihkuun mennessään riisua käytetyt pikkarinsa ja jättää ne nätisti näytille kylpyhuoneeseen, josta voisit ne itse sen jälkeen hakea. Tai mahdollisesti voisit itse riisua ne häneltä ja voisit nauttia niistä hänen läsnäollessaan sekä kehua hänen pikkareidensa ominaisuuksia. Uskoisin että moni nainen olisi mielissään nähdessään miehensä kiihottuvan juuri hänen pikkareistaan.
  • Oli kumppanisi mukana fetississäsi tai ei, mutta haluat silti tilata niitä myös muilta, selitä hänelle miksi asia on niin. Tee erityisesti selväksi, että hankkimalla pikkareita et hae parisuhdetta tai korviketta puolisollesi. Et hae heiltä seksiä etkä missään nimessä haluaisi kumppaniasi pettää (jos haluat niin on ehkä aika miettiä parisuhteen todellista tilannetta ja sen tulevaisuutta). Näin ylimääräiset spekulaatiot poistuvat.
  • Anna kumppanillesi aikaa sulatella asiaa. Jotkut vaativat hiukan enemmän aikaa asian käsittelyyn ja sen sisäistämiseen, toiset taas ymmärtävät heti kun asia on heille selitetty. Tarvittaessa ole kumminkin kärsivällinen. Jos kumppanisi ei pitkään aikaan tuo asiaa esille, voit kysellä onko hän miettinyt asiaa ja mitä mieltä hän siitä on. Asian jättäminen täysin sikseen ensimmäisen keskustelun jälkeen ei ole oikea vaihtoehto, vaan sille pitää saada kunnollinen päätös ja yhteisymmärrys.
  • Ole valmis pieniin kompromisseihin. Jos nainen esimerkiksi haluaa, että et harrasta pikkaritouhuja hänen läsnäollessaan, älä silloin tee sitä. Jos naisesi haluaa, että et säilytä pikkareita yhteisissä tiloissa, niin älä silloin säilytä, vaan keksi niille jokin sopiva yksityinen säilytyspaikka. Sinun ei tarvitse luopua fetissistäsi kokonaan, mutta tarvittaessa pienet kompromissit ovat tarpeen, jos kumppaniasi todella jokin asia siinä häiritsee.
  • Ole ehdottomasti aina rehellinen fetissistäsi kumppanillesi!

Ihmiset, jotka sitten taas eivät ole parisuhteessa; teidän on varmasti helpompi ylläpitää harrastusta kun ei tarvitse miettiä mitä toinen osapuoli asiasta ajattelee. Muistakaa nauttia ja toteuttaa itseänne, olkaa rohkeita ottamaan pikkareiden luovuttajiin yhteyttä älkääkä missään nimessä hävetkö asiaa! 

Naiset, jotka suhtautuvat negatiivisesti harrastukseen: googlatkaa, ottakaa asiasta selvää, lukekaa netistä fetisseistä sekä ihmisen seksuaalisuutta käsittelevistä kirjoituksista. Olkaa avoimin mielin liikkeellä. Sekä erityisesti, käyttäytykää kuin aikuiset, älkää haukkuko pikkarinaisia tai heiltä pikkareita hankkivia miehiä! Olemme ennenkaikkea harrastaja- sekä fetissiyhteisö kuin yhtään mitään muuta. Sinullakin on varmasti yksi fetissi tai fantasia jonka haluaisit toteuttaa. Etkä sinäkään varmasti haluaisi että sinua tullaan sen takia lyttäämään alentavilla kommenteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti