lauantai 5. marraskuuta 2016

Muista siivota sähköpostiasi!

Aivan pakko kirjoittaa tästä, sillä tämä on toinen kerta kun koskaan törmään tähän ongelmaan. 

Kuvien lähetys vie vastaanottajan sähköpostista hiukan tilaa. Sähköpostissa siis TÄYTYY olla tilaa, jotta voit vastaanottaa viestin, joka sisältää liitteenä esimerkiksi edellämainittuja tiedostoja. Jos tilaa ei ole tarpeeksi, minä en pysty mitenkään niitä lähettämään, sillä saan seuraavanlaisen error -viestin (viestin alkuperäiset sähköpostiosoiteet ja host - tiedot poistettu):

"Mail Delivery System

This is the mail system at host (host -tiedot)
 I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.
 For further assistance, please send mail to postmaster.
 If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

<(vastaanottajan sähköpostiosoite)>: host (host -tiedot) said: (numeroitu error -koodi)
  <(vastaanottajan sähköpostiosoite)> Quota exceeded (mailbox for user is full) (in reply to
    end of DATA command)"

Jos tilaa ei ole ollenkaan, en pysty lähettämään edes normaalia sähköpostiviestiä kertoakseni tästä, jotta vastaanottaja tietäisi miten toimia. Voitte varmaan kuvitella, kuinka ikävää tällainen tilanne on minun kannaltani, sillä minä saan kyllä viestit lähettäjältä, mutta hän ei saa minun viestejäni. Sitten siellä toisessa päässä saatetaan hermostua kun minä en vastaa, vaikkakin olen kyllä vastannut, mutta viestejäni ei tilan puutteen vuoksi pystytä vastaanottamaan. Tällaisessa tilanteessa, jossa minulla ei ole toisen osapuolen muita tietoja (esim. vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta, puhelinnumeroa, yms.), en oikein voi tehdä yhtään mitään. Viimeisenä oljenkortena on huudella täällä blogissani tai paikoissa, joissa minulla on ilmoituksia, mutta sekin on vähän hakuammuntaa ja täysin tuurista kiinni, sattuuko henkilö niillä sivuilla käymään. Onnekseni olen saanut nämä kaksi tapausta selvitettyä, toinen tapaus oli päälle vuosi sitten ja toinen nyt tällä viikolla. Eli on hyvin harvinaista että näin käy, mutta se on siltikin mahdollista, joten on hyvä olla asiasta tietoinen.

Muistakaa siis, jos odotatte viestiä (keneltä tahansa), varsinkin sellaista joka mahdollisesti sisältää liitteitä, niin muistakaa varmistaa, että teillä on sähköpostissanne tilaa vastaanottaa uusia viestejä!

Kannattaa välillä poistella turhia saapuneita ja lähetettyjä viestejä, kuten myös roskapostia. Eri sähköposteissa on tietysti eri verran tilaa, toisissa on enemmän ja toisissa vähemmän. Siivoilkaa niitä silti aina välillä, jookos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti