keskiviikko 2. elokuuta 2017

Naisten vaatteet ja niihin pukeutuminen

Haluaisin käsitellä erästä asiaa, johon olen paljon törmännyt pikkariharrastuksen parissa. Nimittäin ristiinpukeutumiseen (en itse tykkää tästä vanhentuneen kuuloisesta termistä, mutta paremman ja kuvaamamman sanan puitteissa päätin nyt sitä käyttää).

Kuvalähde
Alun perin mielenkiintoni tätä aihetta kohtaan heräsi laajemmin, kun huomasin että useat ihmiset joiden kanssa sähköpostittelen, ovat jossain määrin kiinnostuneita naisten vaatetuksen pukemisesta itsensä päälle. Suurin osa ei (harvempi ainakaan asiasta mainitsee), mutta karkeasti heitettynä ehkä 20% ihmisistä joiden kanssa olen viestitellyt ovat jollain tapaa ilmaisseet, kertoneet tai näyttäneet minulle harrastavansa tällaista. Uskon että pääasiassa kyse ei ole suoranaisesti transsukupuolisuuteen liittyvistä tuntemuksista (vaikka toki joillakin asia voi olla niin) vaan enemmänkin transvestisuuteen, eli vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutumiseseen, liittyvästä fetisismistä.

Suosituin juttu on ehkä ollut, yllätys yllätys, pukeutua naisten alus- sekä yövaatteisiin - mikä ei kyllä ihmetytä yhtään. Naisten alusvaatteet eroavat niin monella tapaa miesten alusvaatteista; löytyy pitsiä, rusetteja, paljetteja, kirkkaita koristekiviä, söpöyttä ja seksikkyyttä. Pikkarit ja stringit ovat yleensä tiukempia, vartaloamyötäilevimpiä sekä paljastavampia kuin tavalliset bokserit. Rintaliiveissä taas korostuu enemmän juurikin se naisellisuus ja muodot, löytyy push-uppia, kaarellisia sekä kaarettomia rintaliivejä, pitsiunelmia ja vaikka minkälaista mallia sekä kokoa. Uskon että monia tässä kiehtoo juurikin se kontrasti omaan normaaliin arkivaatetukseensa.

Toiset tykkäävät sitten kokeilla jo vähän muutakin kuin alusvaateosastoa. Suosiossa on ollut naiselliset mekot, hameet, pitsiset topit, korkokengät sekä erilaiset asusteet kuten esimerkiksi kaulakorut. Vaatetus joka tihkuu seksikkyyttä, eleganssia ja naisellisuutta. Yleensä etsitäänkin juuri sitä miehisyyden vastakohtaa, täysin toista ääripäätä.

Joskus vaatteiden lisäksi halutaan käyttää myös meikkejä ja ehkä jopa peruukkeja. Esimerkiksi kynsilakalla ja huulipunalla saa jo paljon aikaiseksi. Pelkkä peruukkikin itsessään saa myös uskomattoman ison muutoksen aikaan - naapurin siilitukkaista Penttiä ei välttämättä ole heti tunnistaa hulmuavan pitkässä blondissa peruukissaan.

Osalle miehistä naisellisiin vaatteisiin pukeutuminen on varmasti kokeilunhalua. Kyse on jostain, joka on ehkä hiukan tabua, ja josta ei välttämättä haluttaisi niille työkavereille tai naapureille kertoa, ja siksi se saattaa tuntua kiihottavalta ja jännitävältä. Tehdä salassa jotain, mitä kukaan muu ei näe; ainakaan kukaan tuttu.

Osalle kyse on taas seksuaalisesta alistumisesta. Jotkut kokevat naisten vaatteisiin pukeutumisen nöyryytyksenä ja nolona asiana, ehkä jopa jonkinlaisena nautinnollisena rangaistuksena, joka sitten tuo hommaan ihan uuden näkökulman.

Toiset ehkä kokevat naisten vaatteisiin pukeutumisen vapauttavana ja ikään kuin omasta arkisesta itsestään irrottautumisena. Jo pelkästä vaatteiden esille otosta voi tulla hyvä olo. Rankan työviikon jälkeen saattaa tuntua helpottavalta ja turvalliselta päästä pukeutumaan niihin ihaniin pitsipikkareihin taikka tiukkaan nahkahameeseen, laittautua antaumuksella ja ihastella itseään peilistä.

Jokaisella on varmasti pukeutumiselleen ihan oma syynsä. Jokainen myös varmasti kokee asian täysin eri tavalla.

Mielestäni on upeaa, että ihmiset pystyvät toteuttamaan itseään näinkin yksinkertaisessa muodossa kuin pukemalla 'vastakkaisen sukupuolen' vaatteita päälleen. Itse en ajattele vaatteilla olevan lähtökohtaisesti minkäänlaista sukupuolimerkintää, ne ovat vaatteita ja jokainen saa pukeutua juuri siihen mihin tahtoo ja missä tuntee olonsa hyväksi. Jokaisella meistä on oikeus siihen.

Olkaa rohkeita ja uskaltakaa pukea päällenne juuri sitä, missä tunnette olonne hyväksi!

4 kommenttia:

 1. Eikö tuo ole vähän homojen hommaa tai sitten olen vaan vanhanaikainen.

  VastaaPoista
 2. Joskus tulee jopa työpäiviksi laitettua pikkarit ja stayupit päälle niin etteivät näy muun vaatetuksen alta.

  Kotiin kun pääsee ja heittää kaiken muun pois paitsi sukat ja pikkarit, laittaa jalkaan vielä korkkarit ja vähän aikaa pyöriskelee ympäri kämppää.

  Sitten onkin jo kulli kovana ja voi alkaa herkullisen itsetyydytyksen session.

  Joskus laukeaa pikkareihin joskus korkkareihin .. erittäin kiihoittavaa.

  VastaaPoista
 3. Mulla kanssa tämä fetissi. Pukeudun naisten alusasuihin ja olen myös ostanut pikkareita. Jos haluat haastatella, mielellään vastailen :)

  VastaaPoista
 4. Itselleni naisellisiin vaatteisiin pukeutuminen on pieni heikko yritys tavoitella naiseutta johon koen niin kovaa vetoa. En haluaisi olla mies. Kuljen päivät unelmoiden siitä miten olisin nainen, miten naiseuden tunteet saisivat vastakaiun kehostani, rintoineni, häpyineni, lantioineni, sileämpänä ihonani, olemukseni pehmeydellä (kyllä, varmaan stereotyyppaan, anteeksi)

  Päällä pidettyjen asusteiden naiselliset tuoksut ovat kuin kiusoitteleva kuiskaus verhon takaa, maailmasta joka ei ollut minun.

  VastaaPoista