keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Epärehellisyyttä liikkeellä

Ajattelin kirjoittaa hiukan minua viimeaikoina askerruttaneista asioista. Nimittäin eräästä pikkariharrastuksen varjopuolesta. Niitä valitettavasti löytyy, niin kuin jokaisesta harrastuksesta.

Huijarit. Minulla ei mene yhtään perille tällainen käytös. Miksi ihmeessä huijata? Mitä iloa siitä on? Eikö ihmisille tule huono omatunto tuollaisesta käyttäytymisestä? Jos ei, niin todellakin pitäisi tulla.

Viime aikoina eräällä foorumilla missä on paljon pikkariharrastajia, on meno mennyt todella kummalliseksi. Aikaisemmin siellä oli mielestäni suhteellisen rauhallista ja moneen myyjään pystyi luottamaan, mutta nyt tuntuu asiat olevan siellä toisin. Profiileja luodaan perä perään tiuhaan tahtiin ja ilmoituksia upataan sekunnin välein. Uusissa pikkarinaisissa ei ole mitään pahaa tietenkään, hyvä vain että tulee uusia harrastajia, mutta silloin menee hiukan överiksi jos yksi ja sama ihminen luo itselleen tusinan profiileja esiintyen jokaisessa eri ihmisenä, myyden milloin mitäkin. Lisäksi usein nuo ilmoitukset on kirjoitettu äärimmäisen huonosti sekä (omasta mielestäni) varsin läpinäkyvästi. Kirjoitukset ovat ala-aste -tasoisia, huonosti muotoituja ja vielä useilla hymiöillä, silmäniskuilla ja sydämillä höystettyjä. Joukossa on myös ilmoituksia, joissa nämä myyjät kertovat tekevänsä mitä tahansa. Haloo, siis ihan mitä tahansa? Kyseessä on pikkariharrastus, joten tällainen lausahdus ei oikein sovi ilmoitukseen. Tässä vaiheessa pitäisikin jo hiukan epäillä onko kyseessä rehellinen ihminen. Tarkoitukseni ei ole missään nimessä mustamaalata ketään, vaan enemmänkin valistaa. Osa kyseisistä henkilöistä on jäänyt kiinni näistä feikkiprofiileista sekä osa heihin yhteydessä olleista on avoimesti kertonut tulleensa niin sanotusti ryöstetyksi. Mutta silti nämä samat henkilöt vain jatkavat. Huijareita löytyy toki myös siltä toiseltakin puolelta, mutta selkeästi vähemmän. 

Onneksi pikkarit.net tekee hiljalleen paluuta. Sinne tulee luotettava myyjä -käytäntö. En tiedä tarkalleen miten se toimii, mutta siellä on mahdollista nähdä ketkä ovat tunnistautuneet ja varmistuneet aidoiksi myyjiksi. Toivottavasti sivut aukeaisivat pian niin helpottuu monikin asia. Sitä siis odotellessa!

Ihanaa kevään alkua kaikille! Olkaa tarkkoja ja rehellisiä puolin ja toisin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti