sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Pohdintaa kenkä- sekä sukkafetisseistä


Olen viimeaikoina keskustellut parin ihmisen kanssa kenkä- sekä sukkafetisseistä, joten tällä kertaa tuon hiukan omia ajatuksiani ja huomioitani esille tässä postauksessa.*

Usein keskeisin asia tässä fetississä ovat varmaankin tuoksut. Tästä olen ainakin monelta kuullut, että he etsivät nimenomaan tuoksuvia (jotkut käyttäneet joskus jopa sanaa haisevia tai löyhkääviä) sukkia tai jalkineita. Yleensä mitä voimakkaampi tuoksu, sen parempi. Näin olen saanut usealta ihmiseltä ainakin ymmärtää.

Itselleni hieneritys tai sen tuoksutteleminen ei ole koskaan ollut mitenkään fetissi. Tai ei ainakaan oma hikeni, sitä en koe mitenkään kiihottavana. Mutta miehen hien tuoksu kainaloissa... tämä tietysti vaihtelee pitkälti ihmisestä sekä hien määrästä riippuen, mutta olen huomannut että joillakin miehillä sellainen pieni hien tuoksu kainaloissa on jokseenkin miellyttävän tuoksuista. En siitä mitenkään erityisemmin syty (ainakaan tietoisesti), mutta itselleni se on vain sellainen tuoksu joka ei ole paha, vaan siinä on... ehkäpä jonkinlaista syvempää, alitajuntaista vietintuntua.

Hiukan taustatutkimsta tehtyäni löysin seuraavanlaisia faktoja hikeen liittyen:

 • Hikirauhaset erittävät feromonia, jonka tarkoitus on houkutella vastakkaista sukupuolta paritteluun.
 • Miehen erittämät feromonit sisältävät androstadienonia, jonka määrä hiukan vaihtelee henkilöstä toiseen.
 • Erään Kaliforniassa tehdyn tutkimuksen mukaan miehen hiki, joka sisältää hiukan runsaammin androstadienonia, lisää vastakkaisen sukupuolen hormonituotantoa, tuo mielihyvää sekä kasvattaa seksuaalista halukkuutta.
 • Naisen emätin erittää feromonia, joka puolestaan sisältää kopuliinia, Tämän pitäisi toimia samoin päin kuin miehen hien kanssa - kopuliinin tuoksu herättää miehissä kiihotusta ja seksuaalista viettiä.

Tästä voimme siis päätellä, että miesten erittämä hiki vaikuttaisi jonkin verran naisiin. Mutta entä sitten naisten hien eritys kainaloista tai jaloista, sisältävätkö ne jotakin joka lisää miehessä kiimaa? Tästä en oikein tiedä, en löytänyt ainakaan mitään faktapohjaista tutkimustietoa. Mutta mitä olen omin silmin nähnyt ja itse kuullut, nin tiedän, että on olemassa ihan älyttömästi miehiä, jotka kiihottuvat näistä naisten hien tuoksuista (yleisin kohde on jalkahiki). Pakko siinä varmasti jotain alkukantaisempaa myös on olla. Tai toisaalta, ehkä jo pelkkä se tuoksu tai ajatus naisen hien tuoksusta kiihottaa, ehkä se ei sisällä mitään tiettyä kemiallista viestintäainetta. Naiset usein ujostelevat hikoilemistaan, varsinkin jos siihen liittyy tuoksuja, ja sitä yritetään sitten ehkäistä ja peittää mahdollisimman hyvin. Ehkä joillekin ajatus siitä, että nainen häpeilee tuoksujaan, mutta suostuu silti hiukan nolostellen antamaan tuoksuvat sukkansa/kenkänsä toisen haisteltavaksi, on jo sinänsä kiehtova ja kiihottava asia?

Toisille kyse saattaa myös olla ihan vain kauniista kengistä tai pelkästä jalkafetissistä, jolloin tuoksut ovat toissijaiset ja tärkeämpää on visuaalinen näky/mielikuva naisesta pitämässä miellyttävän näköisiä kenkiä taikka sukkia päällään. Kenkäfetississä usein ihannoidaan korkokenkiä, pitkiä saappaita, nahkaa, lateksia, tennareita, ballerinoja ja muita seksikkään tai söpön näköisiä jalkineita. Useimmiten kenkiä hankitaan jotta niitä voidaan tutkiskella, haistella ja ihannoida, mutta osa myös haluaa hankkia käytetyt kengät ihan omaan käyttöönsä. Jälkimmäisessä tapauksessa kuvittelisin, että ulkonäöllä ja käytännöllisillä seikoilla olisi se suurin merkitys. Sukissa monet taas suosivat tavallisia valkoisia sukkia, jolloin käytön jäljet näkyvät niissä kaikista parhaiten.

Sukkahousufetissin olen huomannut hiukan ehkä poikkeavan kenkä- ja sukkafetissistä. Usein sukkahousuista kiinnostuneet ihmset haluavat että nitä on pidetty päällä ilman alushousuja päivän tai pari. Tämä ehkä muistuttaa hiukan enemmän pkkarifetissiä. Toisille tärkeää on myös jalkapohjien tuoksut. Sukkahousuissa suositaan eniten ohutta, läpikuultavaa materiaalia paksujen sukkahousujen sijaan. Tässä on myös ehkä hiukan yleisempää kuin kengissä ja sukissa, että käytetyt sukkahousut puetaan itsensä päälle tai niitä ainakin kokeillaan. Ei tietystikään pidä paikkaansa jokaisen kohdalla, mutta itse olen tällaisen asian huomioinut.

Näihin kaikkiin fetisseihin liittyy uskoakseni erittäinkin vahvasti myös fantasiointi, tuoksujen ja visuaalisen kokemuksen lisäksi. Kun saa käytetyt jalkineet taikka vaatekappaleen itselleen, on helppo ajautua fantasioimaan missä niitä on käytetty, kuka niitä on käyttänyt ja miten niitä ollaan käytetty. Ajatus myös siitä, että niitä on käytetty vain ja ainoastaan sinua varten, on epäilemättä kihelmöivä ja jännittävä. Fantasiointiin liittyy varmasti myös paljon muutakin, henkilökohtaisten mieltymysten mukaan vaihdellen, mutta olettaisin sen olevan monissa tapauksissa erittäin tärkeä osa maksimaalisen nautinnon ja täydellisen kokemuksen saavuttamista.

Onko sinulla omakohtaista kokemusta näistä fetsseistä? Mitkä asiat koet fetississäsi tärkeäksi? Kommentoi postauksen alle, anonyymisti tai valitsemallasi nimimerkillä!

*(Teksti perustuu omiin kokemuksiini, pohdintoihini ja havaintoihini, en siis puhu kaikkien fetistien puolesta!)

8 kommenttia:

 1. Kengissä nimenomaan avokärkiset korkokengät ovat itselle se kovin juttu.

  Kovaa kullia on kiihoittava työntää varvasaukosta sisään ja naida nii kauan että lastit lentää kengän sisään.

  Nahkainen liukuu mukavasti ja samettinen/kankainen antaa mahtavan kitkan terskaan josta kiihoitus vaan kasvaa.

  Salaa tehdessä eli palauttaa kengät leikkien jälkeen omistajalle ja näkee ne käytössä on se maksimaalinen kiksi jonka voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kerroit hiukan omaa näkemystäsi fetissistä! Mielenkiintoista kuulla ihmisten kokemuksista ja mieltymyksistä. En ollut ajatellutkaan avokärkisten kenkien monikäyttöisyyttä tuolla tavalla.

   Poista
 2. Esimerkkinä vaan kun perversio on kenkäseksissä.

  https://xhamster.com/movies/5417516/mmmm_heels.html

  VastaaPoista
 3. Nyt kun tuli puheeksi niin sinulla taitaa olla tavallista voimakkaampi kopuliinin eritys, kyllä asia on näin.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kengät ja varsinkin nahkaisissa se tuoksu ja kìtinä kiihottaa.

  Samettisissa yms. monille se käytön jälki on tärkein kiksi hajun ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minulla vakio myyjä jolta saan sukkia pikkuhousuja saan käydä tutkimassa hänen kenkiä

   Poista
 5. on ihanaa pukea kauniit vähän käytetyt sukkahousut siihen kauniit korkkarit suoraan jalasta kiihottavaa

  VastaaPoista
 6. Kyllähän jos ne saa vielä suoraan jalasta sinä saat riisua

  VastaaPoista